dimarts, 19 de juny de 2012

Amanida de tomàquet amb oli d'alfàbrega

Ingredients:
1 tomàquet de branca per persona
4 boles de mozzarela de búfala
1 manat d'alfàbrega
5 cullerades d'oli d'oliva
5 cullerades de vinagre de Mòdena
1 cullerada de sucre
sal i pebre
Preparació:
Posar el vinagre de Mòdena i el sucre en un cassó petit a foc suau i deixar-ho reduir a la meitat.
Rentar els tomàquets i tallar-los a rodanxes. Tallar les boles de Mozzarela també a rodanxes.
Separar les fulles d'alfàbrega i escaldar-les amb aigua bullint durant 5 segons. Refredar-les amb aigua gelada i escórrer-les. Triturar-les amb l'oli i un pessic de sal.
Montar els plats intercalant rodanxes de tomàquet amb la Mozzarela i l'alfàbrega, i sal i pebre negre.
Decorar-ho amb la reducció de vinagre de Mòdena i l'oli d'alfàbrega.