dimarts, 29 de maig de 2012

Peus de xai amb espàrrecs

Ingredients:
2 - 3 peus de xai per persona
5 porros picats molt fins
5 tomàquets madurs ratllats
2 manats d'espàrrecs verds
10 ametlles torrades
1/2 grà d'all
oli d'oliva verge
sal i pebre
Preparació:
Posar en una olla els peus, nets i partits per la meitat, coberts d'aigua, amb una ceba, 2 grans d'all llaurer i grans de pebre. Bullir-ho durant 10 minuts. Deixar-ho refredar amb el brou de cocció.
En una cassola sofregir els porros picats amb oli fins que quedin torrats. Afegir-hi el tomàquet ratllat, salpebrar i coure-ho fins aconseguir una textura ben confitada.
Rentar els espàrrecs, tallar-los per la meitat, treient la part seca. Coure-ho amb aigua bullint i sal només durant un minut. Refrescar-los i reservar.
Afegir al sofregit un cullerot de brou de la cocció dels peus junt amb els mateixos peus. Deixar-ho coure tot junt uns 10 minuts.
Fer una picada amb les ametlles i l'all, tirant-hi un cullerot de brou. Afegir-ho a la cassola i coure-ho tot junt 3 minuts més.
Incorporar a la cassola els espàrrecs reservats. Deixar-ho coure 2 minuts més, provar sal i pebre, i la cassola ja está a punt.