dijous, 20 de setembre del 2012

Rollets de vedella farcits

Ingredients:
4 talls de crostó de vedella de la part del mig, tallats ben fins
2 cebes
3 cogombres mitjans avinagrats
8 talls de beicon tallats finets
mostassa
sal i pebre
1 cullera de farina
1/4 de litre d'aigua
1 cullera de vinagre
1/4 de litre de vi negre
1 cullera de tomàquet concentrat
6 grans de pebre
1/2 porro
1 pastanaga
1 gra d'all
1 fulla de llaurer 
oli d'oliva
Preparació:
Salpebrar els talls de carn, untar amb la mostassa. Tallar la ceba a rodanxes molt fines i el cogombre a tires primes. Col.locar 2 talls de beicon damunt de cada tall de carn i distribuir els cogombres i la ceba per sobre. Enrotllar cada tall, lligar-ho amb un cordill i enfarinar-ho.
Escalfar l'oli en una cassola i enrossir a foc viu els rollets i treure'ls.
En el mateix oli sofregir la ceba fins que quedi rossa. Afegir-hi una mica d'aigua, deixar-ho reduir, repetir-ho 2 a 3 vegades. Afegir el tomàquet concentrat i posar l'aigua amb el vinagre. Deixar-ho reduir. Posar el vi, deixar-ho reduir i incorporar els rollets, les verdures tallades a trossos i les espècies. Tapar la cassola i coure-ho a foc lent de 75 a 90 minuts.
Treure els rollets i conservar-los calents. Triturar les verdures amb la salsa i si queda massa espès afegir-hi aigua i deixar-ho coure una estoneta més.

Aquest plat es pot acompanyar amb Spätzle o puré de patata.