dissabte, 22 de desembre del 2012

Escudella barrejada

Ingredients:
carns:
1/4 de gallina
300g de garret de vedella
1 orella de porc
1 os de pernil salat
1 butifarra negra
Per la pilota:
250 g de carn picada barrejada de vedella i porc
1 ou
pa ratllat
all i julivert
Herbes:
1 porro
1 xirivia
1 nap
1 pastanaga
1 troç d'àpi
250 g de col
1 patata
100 g de cigrons cuits
100 g de mongetes seques cuites
100 g d'arròs
100 g de fideus del núm. 4
Preparació:
Posar 5 litres d'aigua al foc en una olla gran i quan bulli tirar-hi les carns. Reservar la carn picada i la botifarra.
Tallar les verdures a quadrets i afegir-les a l'olla excepte la col i la patata. Deixar-ho bullir 1h i 30 min. i passat aquest temps afegir-hi les mongetes i els cigrons.
Mentrestant preparar la pilota barrejant tots el ingredients sense batre l'ou.
Fer mandonguilles, passar-les per farina i afegir-les a l'olla juntament amb la col i la patata.
Deixar-ho bullir un 1/4 d'hora, afegir la botifarra i deixar-ho coure 5 minuts més.
Treure la botifarra i fer bullir la durant 15 minuts.
Tallar la botifarra a rodanxes gruixudes i tornar-la a l'olla.
Abocar el brou i tots els ingredients a una sopera i servir-ho molt calent.

1 comentari:

lacuinadesempre.cat ha dit...

Teniu un bloc Excel.lent !!! Enhorabona !!! Bones festes !!!