dijous, 10 de gener de 2013

Pastís de poma al vi blanc



Ingredients:
Per la pasta brisa:
250 g de farina
100 g de mantega
100 g de sucre
1 ou
1 cullera petita de llevat
Pel farcit:
1 kg de pomes Reineta
2 sobres de púding de vainilla (es pot trobar al Lidl)
1 l de vi blanc 
200 g de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
250 ml de nata per muntar
50 ml de licor d'ou
Preparació:
Barrejar tots els ingredients de la pasta brisa, pastar-la bé i extendre-ho amb un corró sobre la base d'un motllo emmotllable.
Pelar les pomes i tallar-les a trossets finets per posar-les sobre la base.
Posar el puding de vainilla i els sucres en un cassó, anar afegint-hi el vi de mica en mica  i deixar-ho coure fins que arrenqui el bull. Cobrir les pomes que tenim al motllo amb el puding i coure-ho a 180 graus de 50 a 60 minuts. Treure-ho del forn i deixar-ho reposar 24 hores. 
Montar la nata amb una cullerada de sucre, desmotllar el pastís, cobrir-lo amb la nata i abocar-hi el licor d'ou per sobre. Deixar-ho reposar una hora. Per decorar-ho fer onades amb un ganivet pel canto que no talla. 

Suggeriments:
Hi ha la possibilitat de substituir el vi blanc per suc de poma, o combinar vi blanc i suc de poma.