dijous, 10 de gener de 2013

Canelons de bacallà i espinacs

Ingredients:
500 g de bacallà dessalat, sense pell ni espines
150 g de cebes de Figueres
1 kg d'espinacs frescos
sal i pebre
oli d'oliva verge
250 ml de nata liquida
20 plaques de canelons
formatge Emmental per gratinar
Per a la beixamel:
500 ml de llet
50 g de mantega
50 g de farina
sal i nou moscada
Preparació:
Picar la ceba i enrossir-la amb un raig d'oli.
Afegir-hi el bacallà a daus i coure-ho 3 minuts. Incorporar-hi la nata i reduir-la a la meitat.
Netejar i saltejar els espinacs, condimentar-los amb sal i pebre, barrejar-ho tot i reservar.
Bullir les plaques de canelons amb abundant aigua, extendre-ho, farcir-les i col.locar-ho
en una safata de forn.
Afegir-hi la beixamel, repartir el formatge per sobre i gratinar-ho al forn.