dijous, 24 de gener de 2013

Crema d'api amb bastonets de formatge

Ingredients:
Per la sopa:
1/2 api
2 porros
1 ceba
1 patata
oli d'oliva
sal i pebre
Pels bastonets:
50 g de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
una mica de formatge ratllat per gratinar
1 cullerada d'aigua freda
sal
Preparació de la crema:
Retirar els filaments fibrosos de la tija de l'api, netejar els porros deixant la part blanca, pelar la patata i la ceba, i tallar-ho tot a trossos.
Saltejar la ceba amb una mica d'oli fins que estigui transparent. Afegir-hi els porros i coure-ho tot junt uns minuts més a foc lent sense deixar que agafin color. Salpebrar.
Cobrir-ho amb un 1 litre d'aigua i afegir-hi la patata i l'api. Coure-ho durant 20 minuts i triturar-ho fins aconseguir una crema ben fina.
Preparació dels bastonets:
Barrejar la farina amb el parmesà, la mantega, l'aigua freda i una mica de sal. Amassar-ho bé, embolicar-ho amb paper film i deixar-ho reposar 20 minuts a la nevera.
Formar els bastonets i col.locar-los en una plata de forn. Empolvorar-ho amb el formatge ratllat per gratinar i coure-ho al forn a 180 graus durant 10 minuts.