divendres, 1 de febrer de 2013

Sauerbraten

Ingredients:
1 kg de llata de vedella
sal i pebre
oli 
Per la marinada:
500 ml de vi negre
250 ml de vinagre de vi
200 ml d'aigua
1 ceba
1 fulla de llaurer
2 claus
3 grans de ginebró
5 grans de pebre
Per la salsa:
1 ceba
1 pastanaga
1 troç d'api
1 porro
50 g de bacó
1 got del suc de la marinada
aigua per afegir
1 cullera de Maizena
150 ml de nata líquida
Preparació:
Posar dos dies abans la carn en adob amb tots els ingredients de la marinada. 
Treure la carn, eixugar-la amb paper de cuina i salpebrar-la.
Fregir el bacó en una cassola amb una mica d'oli, introduïr la carn i enrossir-la a foc viu per totes les bandes. Afegir-hi la ceba tallada petita, la pastanaga, l'api i el porro tallat.
Regar-ho amb el suc de la marinada, una mica d'aigua i coure-ho durant 1 i 1/2 hora a foc lent. 
Passar la salsa pel xino i espessir-la amb la Maizena. Afegir-hi aigua en cas que sigui necessari. Treure la cassola del foc i afegir-hi la nata. 
Tallar la carn a talls fins i escalfar-la dins la salsa.
S'acompanya el plat amb "Semmelknödel" (boles de pa) i col lombarda.