dimarts, 19 de març del 2013

Crumble de poma i panses

Ingredients:
1 kg de pomes Golden
100 g de panses
1 cullerada de suc de llimona
5 cullerades de sucre morè
1 culleradeta de canyella
Per el crumble:
175g de farina
100g de sucre
100g de mantega
1 culleradeta de canyella

Preparació del crumble:
Tallar la mantega a daus, afegir-hi la farina, el sucre i la canyella. Treballar-ho amb les puntes dels dits fins aconseguir una textura granulada i reservar-ho a la nevera, cobert amb un film.
Pre-escalfar el forn a 180 graus.
Preparació de les pomes:
Treure el cor de les pomes, pelar-les i tallar-les a rodanxes fines i barrejar-les amb el suc de llimona, les panses, el sucre morè i la canyella. Untar un motllo de pastís rectangular o de 24 cm de diàmetre amb mantega i repartir la poma a sobre. Escampar el crumble a sobre, pressionant una mica i coure-ho al forn durant 30 minuts.
Nosaltres ho vam posar en un motllo rodó i varem fer les porcions amb una anella.