dijous, 28 de febrer de 2013

Lasanya amb bledes, porros i pebrot

Ingredients:
1 paquet de pasta de lasanya
500 g de bledes
1 porro
1 pebrot vermell
2 pastanagues
4 cebes tendres
200 g de xampinyons
3 tomàquests de pera
orènga
50 g de formatge ratllat per gratinar
oli d'oliva, sal i pebre 
500 ml de salsa beixamel
Preparació:
Sofregir les cebes tendres tallades fines amb una mica d'oli i retirar la meitat.
Afegir-hi les pastanagues tallades a juliana fina, salpebrar i deixar-ho coure durant uns 8 minuts. Reservar.
Rentar els xampinyons i tallar-los a làmines, salpebrar-los i saltejar-los amb una mica d'oli.
Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo amb els xampinyons i les bledes, que ja haurem tallat finament. Salpebrar i coure-ho 5 minuts.
Posar les cebes que hem reservat en una altra paella, afegir-hi el pebrot vermell, tallar-ho a tires fines, salpebrar-ho i coure-ho durant 5 minuts.
Tallar els tomàquets a rodanxes fines, amanir-los amb oli, sal, pebre i orènga.
Preparar la beixamel i coure les làmines de la lasanya segons les instruccions del paquet.
Posar una mica de beixamel en el fons de la plata d'anar al forn, que sigui una mica fonda, i col.locar les làmines de la lasanya i anar intercalant els tres farcits amb capes de lasanya i beixamel, començant per la pastanaga i ceba, continuant amb les bledes, els xampinyons i el porro, i acabant amb el pebrot i la ceba. 
Cobrir-ho tot amb la resta de la beixamel i col·locar les rodanxes de tomàquet amanits, empolvorar amb el formatge ratllat i gratinar-ho al forn.