dimarts, 5 de març de 2013

Mandonguilles mar i montanya

Ingredients:
500 g de carn picada barrejada de vedella i porc
1 ou
1 gra d'all
julivert
2 llesques de pa sec
llet per remullar les llesques
sal i pebre
1 escamarlà per persona
4 sípies petites
1 pot de bolets
2 cebes mitjanes
1/2 pebrot vermell
1 tomàquet
1 culleradeta de sucre morè
1/2 gotet de cognac
brou de peix
sal i pebre
oli d'oliva
Preparació de les mandonguilles:
Remullar les llesques de pa amb la llet. Barrejar la carn picada amb l'ou, l'all, el julivert picat i el pa ben escorregut de la llet, salpebrar i formar mandonguilles. Passar-les per farina, fregir-les amb oli i deixar-les escòrrer sobre un paper absorbent.
Fregir els escamarlans en el mateix oli colat i reservar. Fer lo mateix amb la sípia tallada a trossets afegint-hi 1/2 gotet de cognac. Una vegada evaporat el cognac, incorporar la ceba picada. Quan comenci a daurar, afegir-hi el pebrot vermell tallat a quadrets. Un cop cuït, posar-hi el tomàquet ratllat amb la sal i una miqueta de sucre morè, per treure l'acidesa del tomàquet. Quan el sofregit estigui al punt, afegir les mandonguilles i el brou de peix o l'aigua. Deixar-ho reduir i si el suc s'espesseix massa, afegir-hi una mica d'aigua.
Incorporar els bolets previament passats per la paella amb all i julivert. Al final afegir-hi els escamarlans i deixar-ho coure tot junt uns 15 minuts més.