dimarts, 19 de març de 2013

Sopa de tomàquet amb alfàbrega i farigola

Ingredients:
1 kg de tomàquet madurs
1 cullerada d'oli d'oliva
1 ceba gran
3 grans d'all
1l de brou de pollastre
4 branquetes d'alfàbrega
4 branquetes de farigola
3 cullerades de tomàquet concentrat
2 cullerades d'alfàbrega fresca picada
Preparació:
Escaldar els tomàquets, pelar-los i trossejar-los. Sofregir la ceba i els alls picats fins que la ceba estigui tova. Afegir-hi el tomàquet, les branquetes d'alfàbrega i de farigola, i deixar-ho coure uns minuts tot junt. Incorporar el tomàquet concentrat i el brou de pollastre. Deixar-ho coure a foc lent durant 10 minuts. Retirar l'alfàbrega i la farigola i triturar-ho. Salpimentar al gust i servir-ho amb crostonets de pa i empolvorar-la amb l'alfàbrega fresca.