dijous, 20 de juny del 2013

Canelons de peix

Ingredients:
1 paquet de canelons precuinats
600 g de lluç
200 g de rap
250 g de gambes fresques de platja
250 g de musclos
Per la beixamel:
1/2 ceba
50 g de mantega
500 ml de llet
2 cullerades soperes de farina
el suc del cap de les gambes
Preparació:
Preparar les plaques dels canelons seguint les instruccions del paquet.
Netejar el peix i fregir-lo. Fregir les gambes i coure els musclos al vapor.
Tallar el peix a trossets, procurant que no quedi cap espina. Separar el cap de les gambes i pelar les cues, treure els musclos de les closques i tallar-ho tot a trossets. 
Aixafar amb la massa de morter dintre d'una escorredora els caps de les gambes, reservar el suc que deixen anar i barrejar-ho amb la llet.
Preparar la beixamel sofregint la ceba amb la mantega, afegir-hi la farina, donar unes voltes i a continuació la llet. Deixar que espesseixi  i retirar.
Posar el peix reservat en una paella i afegir-hi tres cullerades de la beixamel. Barrejar-ho tot junt i deixar refredar.
Estendre les plaques dels canelons damunt d'un drap i farcir-los amb la barreja de peix.
Col·locar-los en una safata de forn, cobrir-los amb la beixamel, empolvorar-los amb formatge ratllat i gratinar-los al forn.