dijous, 20 de juny de 2013

Lasanya vegetal

Ingredients:
4 patates mitjanes
100 g de fulles d'espinacs
2 pastanagues grosses
2 pebrots vermells escalivats
sal, pebre negre
fulles d'alfàbrega
oli d'oliva

Preparació:
Bullir les patates amb pell procurant que no es passin de cocció. Deixar-les refredar i reservar.
Tallar la pastanaga a làmines amb una mandolina, escaldar-les 5 minuts amb aigua bullent i reservar.
Escaldar les fulles d'espinacs amb la mateixa aigua bullent 1 minut. Colar-les, refrescar-les amb aigua freda i escórrer-les sobre un drap de cuina.
Pelar les patates i tallar-les a làmines molt fines.
Muntar la lasanya amb l'ajuda d'un motlle quadrat intercalant làmines de patata, de pebrot, espinacs, pastanaga i acabar-ho amb una capa de patata. 
Entre capa i capa salpebrar i tirar-hi un rajolí d'oli d'oliva infusionat amb les fulles d'alfàbrega.
Retirar el motlle amb cura i escampar per sobre de la patata un rajolí de l'oli aromàtic.