dijous, 13 de juny del 2013

Pollastre amb peus de porc i escamerlans

Ingredients:
1 pollastre de pagès de 2 kg
3 peus de porc cuits
1 escamerlà per persona
2 cebes
2 pastanagues
3 tomàquets
1 fulla de llorer
100 ml de vi ranci
30 ml de conyac
1 1/2 de brou d'aviram (fet amb les carcanades del pollastre)
sal i pebre
farina
oli d'oliva
Per la picada:
3 grans d'all
2 branques de julivert
1 carquinyoli
1 grapat d'ametlles torrades
1 trosset de xocolata de pedra
Preparació:
Tallar el pollastre a octaus, salpebrar i enfarinar.
Posar una cassola al foc amb un raig d'oli i enrossir els talls de pollastre per cada costat.
Reservar el pollastre i treure una mica d'oli de la cassola. Amb l'oli restant saltejar lleugerament els escamarlans i reservar.
En la mateixa cassola fer un sofregit amb la ceba i la pastanaga tallada fina. A mitja cocció afegir-hi el tomàquet ratllat. Deixar confitar bé perquè quedi ben melós.
Afegir-hi el vi ranci, el conyac i deixar que es evapori l'alcohol.
Afegir-hi el pollastre i cobrir-ho amb el brou d'aviram. Deixar-ho coure fins que el pollastre estigui tou.
Uns minuts abans que s'acabi la cocció, afegir-hi els peus de porc i coure-ho tot junt uns minuts més.
Mentrestant preparar la picada amb tots els ingredients. Deixatar-la amb el suc de la cocció i tirar-la a la cassola.
Deixar-ho coure un parell de minuts més, provar de sal, repartir els escamarlans pel damunt, deixar-ho reposar una estona i servir.