dimecres, 5 de juny de 2013

Sopa de rap amb musclos

Ingredients:
1 rap sencer de kilo
1/2 kg de musclos
1 1/2 l d'aigua
2 cebes
2 tomàquets
4 grans d'all
2 branques de julivert
8-10 ametlles torrades
1 llesca de pa torrat
oli d'oliva
sal
Preparació:
Netejar el rap, tallar-lo a rodanxes i partir el cap en quatre parts.
Posar-lo en una olla amb aigua freda i fer-lo bullir durant 1/2 hora.
En una  altra olla preparar un sofregit amb la ceba trinxada ben petita. Quan estigui ben ofegada, afegir el tomàquet ratllat, i deixar coure a foc baix fins que el sofregit quedi com una confitura.
Colar el brou de rap i afegir-lo al sofregit. Separar la carn de rap tan de la part de la cua com del cap. Afegir a la sopa i deixar-ho coure 5 minuts més.
Mentrestant bullir els musclos al vapor i afegir-los sense closca a la sopa.
Preparar la picada amb els alls, el julivert, les ametlles i la llesca de pa. Passar-ho pel turmix amb un parell de cullerades de sopa. Barrejar-ho bé, provar de sal i servir.

1 comentari:

Marina A.F. ha dit...

Aquestes sopes són d'aquelles que ens fan estimar la cuina del nostre país. Excel·lent!