dijous, 3 d’octubre de 2013

Crema de carbassa amb bolets i xips de patata

Ingredients per a la crema:
11/2kg de carbassa.
1 ceba.
150 de bolets de temporada.
Sal.
Pebre negre.
Oli d'oliva verge.
Ingredients per a les xips:
1 patata monalisa.
Oli d'oliva.
Preparació de la crema:
Ofegar la ceba tallada a dauets petits amb oli i deixar que caramel·litzi. Quan estigui daurada, afegir els bolets tallats a trossets petits i deixar-ho confitar amb la ceba de 10 a 12 minuts. Salpebrar i reservar.
Bullir la carbassa tallada a daus amb aigua durant 10 o 12 minuts fins que estigui tendre. Triturar la carbassa amb un xic d'aigua de la cocció, o brou de verdures o de pollastre, fins que quedi una crema fina. Salpebrar i reservar.
Preparació de les xips de patata:
Tallar la patata a làmines fines amb una mandolina i deixar-la reposar en un bol amb aigua i gel durant 30 minuts. Assecar bé les làmines i fregir-les amb abundant oli d'oliva fins que quedin cruixents. Posar-les sobre un paper absorbent.
Repartir els bolets al fons dels plats i cobrir-los amb la crema de carbassa calenta. Servir-ho juntament amb les xips de patates.

1 comentari:

Marina A.F. ha dit...

mm! L'afegit de bolets m'hi ha encantat! bon cap de setmana