divendres, 20 de desembre de 2013

Cuixa de xai farcida





























Ingredients:
1 cuixa de xai desossada
2 cebes tendres
80 g d'orellanes
80 g de prunes sense pinyol
80 g de dàtils sense pinyol
1 branqueta de romaní
1 copa de vi ranci
oli d'oliva
pebre i sal

Preparació:
Picar les cebes tendres fines i les fulles del romaní.
Preescalfar el forn a 240 graus.
Estendre la carn a sobra el mabre, salpebrar-la, repartir per sobre els fruits secs i la ceba i empolvorar amb el romaní. 
Enrotllar-la i lligar-la amb fil de cuinar. Posar-la en una plata de forn i regar-la amb una mica d'oli i coure-la durant 10 minuts a foc fort.
Baixar la temperatura del forn  a 180 graus i passats 20 minuts regar-ho amb la copa de vi i incorporar les pomes tallades a grills sense pelar-les, Deixar-ho coure durant 20-25 minuts més.
Treure la carn del forn i deixar-la reposar uns minuts abans de treure el fil de cuina.
Tallar-la a rodanxes no massa fines i servir-la acompanyada de les pomes.