dissabte, 14 de desembre de 2013

Tulipa farcida de mandarines i mousse de formatge fresc


Ingredients per les tulipes:
65 g de sucre glaç
35 g de mantega
1 clara d'ou
45 g de farina
Ingredients per el farcit:
5 mandarines
2 cullerades de licor de taronja (Cointreau)
3 cullerades de formatge fresc (Quark)
2 cullerades de sucre
1 clara d'ou
4 fulles de menta fresca
1-2 rodanxes de taronja confitada
Preparació de les tulipes:
Desfer la mantega en un cassó, afegir-hi el sucre glaç, la clara d'ou i la farina. Batre-ho fins aconseguir una crema fina sense grumolls.
En una plata de forn sobre una fulla de silicona estendre la massa amb l'ajuda d'una cullera formant 4 discs molt fins. Coure-les en el forn preescalfat a 170 graus durant 12 minuts fins que comencin a quedar daurades.
Retirar-les i col·locar cada galeta sobre un got girat per que la galeta agafi forma de tulipa.
Preparació del farcit:
Ratllar la pell d'una mandarina, exprèmer el suc. Pelar les altres 4, separar els grills i treure'ls-hi la pell, posar-los a macerar en un bol junt amb el licor de taronja, la ratlladura i el suc.
Batre el formatge amb el sucre, incorporar-hi la clara muntada a punt de neu.
Omplir les tulipes amb els grills de mandarina i el seu suc. Formar una quenela amb la mousse de formatge, posar-la sobre dels grills de mandarina i decorar-ho amb els trossets de taronja confitada i les fulles de menta.