divendres, 23 de maig de 2014

Timbal d'amanida de mongetes de Santa Pau


Ingredients:
250 g de mongetes de Santa Pau cuites
1/2 pebrot verd
4 tomàquets
1 ceba tendre
60 g d'olives negres sense pinyol
2 cullerades de tàperes
sal
Per l'oli d'alfàbrega:
1 branqueta d'alfàbrega
1 gra d'all
oli d'oliva

Preparació de l' oli d'alfàbrega:
Reservar unes fulles d'alfàbrega per decorar el plat i tallar la resta petita. Tallar l'all per la meitat, treure-li la part del mig i picar-lo. Barrejar-ho tot amb 3 cullerades d'oli.

Preparació del plat:
Tallar els tomàquets a rodanxes de 1/2 cm de gruix. Tallar el pebrot a dauets petits,  picar la ceba tendre, tallar les olives a rodanxes, barrejar-ho amb les mongetes, les tàperes picades  i amanir-ho amb l'oli d'alfàbrega.
Amb l'ajuda d'una anella muntar el timbal, posant primer una rodanxa de tomàquet, 1 cullerada d'amanida de mongeta, una altra rodanxa de tomàquet i acabar amb una altra cullerada d'amanida. Decorar-ho amb fulles d'alfàbrega reservada.