dijous, 12 de febrer de 2015

Crema de pastanaga a la taronja (Recepta de Cuines TV 3)

Ingredients per 4 persones:
500 g de pastanaga
1 ceba

60 g de mantega
400 ml de brou de pollastre
suc de 2 taronges
100 ml de crema de llet
1 botifarra negra
sal i pebre
germinats de porro
oli d’oliva
Per a la melmelada de taronja:
500 g de taronges
300 g de sucre
1 pastanaga
suc de 1/2 llimona
Preparació:
Per començar, peleu i talleu la ceba ben petita i salteu-la durant 5 minuts en una cassola amb mantega. Després, afegiu-hi la pastanaga, també pelada i tallada, i deixeu-la coure durant 4 minuts. Seguidament, salpebreu-ho, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. A continuació, retireu-ho del foc, tritureu-ho ben fi amb el pímer, torneu-ho a posar al foc, afegiu-hi el suc de dues taronges, la crema de llet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, peleu la botifarra negra, talleu-la a daus i salteu-la en una paella amb una mica d’oli.
Per fer la melmelada, peleu les taronges eliminant la part blanca, talleu-les ben petites, peleu també la pastanaga, talleu-la ben petita, poseu-ho tot en un cassó al foc juntament amb el suc de llimona i el sucre i deixeu-ho coure fins que agafi la consistència desitjada, uns 15 minuts aproximadament.
I ja per acabar, emplateu la crema calenta i guarniu el plat amb una quenelle de melmelada, els daus de botifarra i els germinats de porro.