dilluns, 25 de maig de 2015

Crema de Vainilla quallada

Ingredients:
4 rovells d'ou
2 baines de vainilla
8 llaors de cardamom
75 g de sucre
120 ml de llet
350 ml de nata liquida
Preparació:
Tallar les beines de vainilla longitudinalment i treure les llavors de dins.
Preescalfar el forn a 170 graus.
Fer bullir la llet amb la nata, les llavors de vainilla i de cardamom. En el moment que arrenqui el bull, treure-ho del foc i deixar-ho reposar tapat fins que es refredi.
Batre els rovells d'ou amb el sucre fins que blanqueixi. Afegir-hi la barreja de nata i llet colada i remoure-ho fins que quedi tot ben integrat.

Repartir la crema en petit bols individuals refractaris i coure-ho al forn durant uns 25 minuts o fins que la crema estigui quallada. Deixar-ho refredar a la nevera fins el moment de servir.