dissabte, 9 de maig del 2015

Lluç amb salsa d'avellanes

Ingredients:
4 rodanxes de lluç
2 tomàquets madurs
200 ml de fumet de peix
2 branquetes de julivert
50 ml de vi blanc
4 dents d'all
20 g de pinyons
20 g de avellanes
oli d'oliva verge
sal
Preparació:
Pelar i tallar els tomàquets a daus i els alls a làmines fines. Rentar i tallar el julivert.
Fregir l'all en una cassola amb oli i retirar-lo.
Sofregir el tomàquet en el mateix oli durant uns 5 minuts fins que hagi evaporat l'aigua.
Incorporar el fumet de peix i el vi i coure-ho durant 10 minuts.
Pelar les avellanes i posar-los en un bol amb els pinyons, l'all fregit, dissoldre-ho amb un cullerot de fumet de peix i triturar-ho. Incorporar-ho a la cassola, salpebrar i afegir-hi el peix rentat. Empolvorar-ho amb el julivert i coure-ho tapat durant uns 10 minuts a foc suau.