dissabte, 9 de maig de 2015

Xopets de crema catalana

Ingredients:
1 l de llet
150 g de sucre
8 rovells d'ou
1 canonet de canyella
la pell d'una taronja
la pell d'una llimona
25 g de Maizena
Per les tires de caramell:
100 g de sucre
Preparació:
Bullir la llet en un cassó amb la canyella i les peles de fruita.
Posar els rovells amb sucre i la Maizena en un bol i barrejar-ho amb unes varetes.
Quan bulli la llet, treure-la del foc i colar-la damunt dels rovells sense deixar de remenar.
Tornar posar-ho al foc sense deixar de remenar i esperar que la crema s'espesseixi. No ha de bullir en cap moment.
Repartir la crema en gotets i deixar-la refredar.
En un cassó preparar un caramel amb els 100 g de sucre a foc molt lent. Quan hagi agafat un color daurat i brillant, abocar-ho sobre un paper de forn amb l'ajuda d'una cullera fent-ne tires.
Servir els gots amb la crema adornats amb les tires de caramell.