dimecres, 11 de novembre de 2015

Flam de mandarina i ametlla

Ingredients:
4 mandarines
200 ml de llet
3 ous
3 rovells d'ou
200 g de sucre
100 g d'ametlla molta
2 cullerades de licor de mandarina
200 ml de suc de mandarina
Unes fulles de menta
Preparació:
Pelar les mandarines, separar els grills i treure les pells dels laterals. Posar els grills de 2 mandarines al fons d'un motlle de plumcake. Reservar la resta.
Fer un caramel amb 2 cullerades d'aigua i 100 g de sucre. Regar les mandarines del motlle amb aquest caramel.
Barrejar en un bol la llet, els ous, els rovells, la resta del sucre, l'ametlla, el licor i el suc de mandarina, batre-ho uns minuts i abocar-ho sobre el motlle amb la fruita. Coure-ho durant 40 minuts al bany Maria al forn. Reservar el flam a la nevera fins el moment de servir.
Desmotllar el flam i decorar-lo amb els grills de mandarina restants i les fulles de menta.