dijous, 14 de gener de 2016

Timbal de patata amb gorgonzola i espinács



Ingredients:
4 patates mitjanes
75 g de mantega
250 g de formatge gorgonzola
250 g d'espinacs frescos
una mica de llet
80 g de nous pelades
sal i pebre negre
oli d'oliva
Preparació:
Escalfar el forn a 180 graus.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes de 1/2 cm. Folrar una plata de forn amb paper de forn i col·locar les patates salpebrades al damunt. Ruixar-les amb una mica d'oli i coure-les fins que estiguin toves.
Escaldar les fulles d'espinacs senceres, passar-les per aigua freda i colar-les.
Desfer el formatge amb una mica de llet a foc suau fins obtenir una textura de beixamel.
Muntar el timbal sobre una plata de forn col·locant una rodanxa de patata, una culleradeta de crema de formatge empolvorada amb una mica de nous, una capa d'espinacs. Repetir-ho  3 vegades més acabant-ho amb una rodanxa de patata amb formatge i nous.
Escalfar-ho al forn a temperatura mitjana durant 10 minuts.