dimecres, 27 d’abril de 2016

Pastís de Sant Jordi

Ingredients:
1 paquet de pasta de full rectangular
1 rovell d'ou  per pintar
Ingredients per la crema pastissera:
250 ml de llet
1 trosset de rama de canyella
1 pell de llimona
1 ou i 1 rovell
100 g de sucre
2 cullerades de Maizena
1 culleradeta de mantega
Ingredients per la melmelada de maduixa
250 g de maduixes
100 g de sucre
Preparació:
Fer un rectangle amb la pasta de full de 16 cm x 22 cm i col·locar-la sobre una plata de forn. Tallar tires d'un centímetre d'amplada i col·locar-les a tot el voltant del rectangle fent una vora. Punxar la base de dintre amb una forquilla per que no es bufi i pintar-ho tot amb el rovell d'ou. Coure-ho al forn a 180 graus durant 10 a 15minuts fins que estigui ros.
Preparació de la crema pastissera:
Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Batre l'ou i el rovell amb el sucre i la Maizena. Abocar la llet calenta colada damunt de la barreja i coure-ho sense deixar-ho de remenar fins que arrenqui el bull. Fora del foc afegir-hi la mantega i continuar remenant-ho fins que es vegi la crema ben fina. Deixar que es refredi completament.
Preparació de la melmelada:
Coure les maduixes amb el sucre fins que s'espesseixi. Passar-ho pel colador xinès.
Muntar el pastis:
Repartir la crema pastissera per sobre de la base i fer 4 solcs amb l'ajuda d'una cullereta i introduir-hi la melmelada de maduixa formant les 4 barres.