dimecres, 13 d’abril de 2016

Pernil al forn amb salsa de mostassa

Ingredients:
1 kg de pernil fresc de porc
100 g de sal grossa
1 l d'aigua mineral
30 g de mostassa de Dijon
50 g de farina de galeta
200 ml de nata
oli d'oliva
pebre negre i vermella en gra
Preparació:
Dissoldre la sal en aigua, cobrir el pernil i deixar-ho 3 hores en remull. Escórrer 'l i ruixar-lo amb una mica d'oli i un petit got d'aigua. Rostir el pernil durant 1 1/2 hora al forn pre-escalfat a 160 graus i donar-li la volta a mitja cocció.
Treure 'l del forn i deixar-ho reposar durant 1/2 hora. Guardar el suc de la cocció.
Untar el pernil amb 25 g de mostassa i empolvorar-lo amb la farina de galeta. Tornar-lo a posar al forn durant 20 minuts a 180 graus i a continuació gratinar-lo amb el grill fins que es formi una crosta daurada..
Preparació de la salsa:
Posar la nata en un cassó i afegir-hi el suc de la carn i la mostassa restant, coure-ho a foc suau fins que la salsa espesseixi una mica.
Tallar el pernil a rodanxes fines, repartir-les en els plats, empolvorar-les amb les pebres moltes i servir-les amb la salsa apart.