dimecres, 13 d’abril del 2016

Rollets de xucrut

Ingredients per la massa:
250 g de farina
1 ou
sal
aigua tèbia
si no voleu fer la massa podeu fer Pasta bric
Ingredients pel farciment:
500 g de xucrut
1 fulla de llaurar
3 boles de ginebró
comí en gra
pebres en gra
50 g de bacon
1/2 ceba
Preparació:
Barrejar la farina amb l'ou i una mica de sal i anar afegint-hi una mica d'aigua tèbia fins aconseguir una massa homogènia i que es desenganxi del bol. Reposar la massa durant 1 hora tapada a temperatura ambient.
Preparació del farciment:
Tallar la ceba a dauets i fregir-la amb el bacon tallat a trossets. Afegir-hi el xucrut amb  els altres ingredients i coure-ho tot junt durant 20 minuts.
Preparació dels farcellets:
Partir la massa en tres parts i estirar-la molt prima sobre el marbre enfarinat amb un corró  formant uns rectangles. Escórrer  la xucrut i dividir-la en tres porcions. Repartir-la 
a lo llarg del rectangle, enrotllar-la en forma de caneló i tallar-a en porcions de 6 cm. Fregir-les en una paella amb un rajolí d'oli de gira-sol per totes les bandes. Quan ja estiguin rosses posar-hi una miqueta d'aigua, apagar el foc i tapar-les.
Servir-les calentes. Es poden acompanyar amb una amanida o amb compota de poma.

Opció pels celíacs:
En comptes de la massa de farina utilitzar pa d'arròs que es compra en els supermercats xinesos. Posar una porció de pa d'arròs en remull i una vegada que s'hagi estovat, escórrer-la i farcir la amb la xucrut. La resta del procediment és el mateix que l'anterior.