dimecres, 20 d’abril del 2016

Rotllets de pa de pessic farcits de mousse de maduixa


Ingredients pel pa de pessic:
4 ous
125 g de sucre
30 g d'ametlla molta
50 g de fècula de patata
Ingredients per la mousse:
2 clares d'ou
250 g de nata muntada
150 g de sucre
300 g de maduixes
Preparació pel pa de pessic:
Separar les clares dels rovells. Batre les clares amb un pessic de sal i el sucre a punt de neu. Afegir-hi els rovells, continuar batent i incorporar suaument  l'ametlla i la fècula.
Folrar un motlle rectangular de 22 x 33 cm amb paper de forn i repartir-hi la massa.
Coure-ho al forn preescalfat a 180 graus uns 10 minuts. Abans de treure-ho comprovar-ho amb una agulla si esta cuit.
Estendre un drap de cuina empolvorat amb una mica de sucre i bolcar el pa de pessic calent  al damunt, treure-li el paper de forn i enrotllar-lo amb el drap. Deixar-ho refredar.
Preparació de la mousse:
Rentar les maduixes i guardar unes quantes per decorar. Tallar la resta a trosses i coure-les amb 50 g de sucre i 50 ml d'aigua durant 5 minuts. Triturar-les i deixar-les refredar.
Batre les clares d'ou amb un pessic de sal i 30 g de sucre a punt de neu.
Batre la nata amb la resta del sucre i barrejar-ho amb la clara a punt de neu i el puré de maduixa.
Desenrotllar amb cura el pa de pessic, vigilant que no es trenqui, farcir-lo amb la mousse, guardant una mica per decorar. Tornar-lo a enrotllar. Posar-lo al congelador durant una hora fins que agafi una mica de consistència. Tallar-lo a rotllets de 5 cm.
Decorar els rotllets amb la resta de la mousse i de les maduixes tallades a trossets.