dimecres, 4 de maig de 2016

Pollastre de pagès amb vinagreta d'olives (recepta de la Ruscalleda)


Ingredients:
1 pollastre de pagès d 1 1/2 kg tallat a octaus
2 porros
200 g de cansalada viada
2 cebes tendres
1 manat d'herbes amb llorer, farigola i orenga
150 ml de vinagre de xerès
150 ml de xerès sec
1/2 l d'aigua
300 ml d'oli
100 g d'olives negres
100 g d'olives sevillanes
sal i pebre negre
Preparació:
Sofregir la cansalada viada, tallada a dauets en una cassola amb una mica d'oli uns 10 minuts. Afegir-hi la ceba i el porro, tallats a juliana i el manat d'herbes i deixar-ho enrossir. Incorporar els líquids i posar el pollastre salpebrat. Ha de quedar tot ben cobert.
Deixar que arrenqui el bull i coure-ho a foc molt lent durant 50 minuts amb la cassola tapada. Passats els 50 minuts, destapar la cassola i continuar la cocció durant 50 minuts més. Deixar-ho refredar dins de la mateixa cassola i servir-ho tebi amb les olives.