dimecres, 25 de maig de 2016

Torta d'avellanes i aranyons

Ingredients pel pa de pessic:
80g de mantega
80g de sucre
1 paquet de sucre avainillat
5 ous
200g de avellanes moltes
1 culleradeta de llevat en pols
100g de xocolata ratllada
1 cullerada de rom
Per la cobertura:
5 làmines de gelatina
450g de quark amb nabius Flor de Burgos. Ho trobareu al Bonpreu.
400g de nata
100g de sucre
1 cullerada de suc de llimona
100-150g de aranyons
Preparació del pa de pessic:
Separar les clares dels rovells d'ou i batre les clares a punt de neu.
Batre la mantega amb el sucre, afegir-hi els  rovells, el rom i continuar batent fins que quedi una  crema blanca. Incorporar les avellanes, el llevat i la xocolata, barrejar-ho tot i afegir-hi al final les clares d'ou.
Preparar un motlle de 24 cm de diàmetre, abocar-hi la massa i coure-ho al forn preescalfat a 175 graus i si és amb aire a 150 graus durant 25 a 30 minuts.
Deixar-ho refredar. Una vegada fred, tallar-lo per la meitat. L'altre meitat podeu congelar-la i fer-la servir en una altra ocasió
Preparació de la cobertura:
Posar la gelatina en remull amb aigua freda.
Batre la nata, guardar una mica per decorar el pastis i barrejar la resta amb el Quark, el sucre i el suc de llimona. Escórrer la gelatina i desfer-la en un potet a foc suau sense que bulli. Afegir-la a la barreja anterior remenant suaument fins que quedi ben repartida.
Guardar 2 cullerades d'aranyons per decorar el pastis i barrejar la resta amb la crema.
Muntatge del pastis:
Posar una de les meitats sobre una altra vegada dins del motlle net, abocar-hi la crema i deixar-la refredar a la nevera fins que hagi quallat. Treure-ho del motlle i decorar el pastis amb la nata i els aranyons.