dijous, 10 de novembre de 2016

Crema de Carbassa amb ceps

Ingredients:
1 carbassa petita
1/2 cabeça d'alls
1 ceba
1/2 porro
10 g de ceps secs
aigua
sal, pebre negre
oli d'oliva verge
Preparació:
Pelar la carbassa i tallar-la a daus grans eliminant les llavors. Embolicar els alls en paper de plata.
En una safata de forn posar els talls de carbassa salpebrats i ruixar-los amb oli d'oliva. Afegir-hi els alls i posar-ho al forn calent a 180 graus i coure'ls durant 45 minuts.
Tallar la ceba i el porro finament i sofregir-ho en una cassola amb una mica d'oli d'oliva fins que estiguin translúcids.
Afegir-hi la carbassa i els alls pelats, cobrir-ho amb aigua i continuar la cocció 20 minuts més. Triturar-ho amb una batedora fins que quedi ben fi i rectificar de sal i pebre
Assecar els ceps tallats a trossets en una paella sense oli i servir la crema amb un rajolí de nata i els ceps per sobre.