dijous, 10 de novembre de 2016

Filet de porc amb salsa de castanya

Ingredients:
750 g de filet de porc o de vedella
1 ceba
200 g de castanyes cuites i pelades
50 g de nabius o orellanes
1 copeta de brandy
1 gotet de Pedro Ximenes
300 ml de brou de carn
4 carquinyolis
1/2 presa de xocolata negre
1 gra d'all
1 bitxo fresc
sal, pebre negre
oli d'oliva verge
Preparació:
Sofregir la ceba picada en una paella amb una mica d'oli. Quan la ceba estigui transparent, mullar-la amb el brandy i el Pedro Ximenes. Deixar evaporar l'alcohol i afegir-hi les castanyes trossejades. Coure-ho durant 15 minuts a foc suau.
Fer una picada amb els carquinyolis, l'all i la xocolata. Afegir-hi els nabius i la picada a la salsa. Deixar-ho espessir i rectificar de sal i pebre.
Tallar el bitxo a rodanxes i fregir-lo i reservar.
Netejar el filet, fer-ne porcions, salpebrar-los, untar-los amb oli d'oliva i segellar-lo en una planxa ben calenta. Posar-los al forn a 200 graus durant 5 minuts.
Servir-lo amb la salsa de castanya i el bitxo fregit.