dilluns, 5 de juny de 2017

espagueti amb espàrregs i gambes

Ingredients:
400 g de gambes
un manat d'espàrrecs
120 g d'espinats
1 ceba
1/2 bitxo
1/2 got de vi blanc
Oli d'oliva verge
Sal
Preparació:
Separar els caps de les cues de les gambes i pelar-les guardant la pell.
En una cassola amb una mica d'oli fregir els caps juntament amb les pells. Aixafar els caps amb una cullera de fusta per treure tota la substància, regar-ho amb el vi i deixar-ho coure durant uns 5 minuts a foc lent. Passar-ho pel xino i reservar.
Treure el budell de les cues de les gambes i saltejar-les durant un minut en la mateixa paella afegint-hi una mica d'oli. Reservar-les
Netejar els espàrrecs eliminant la part més dura de la tija, tallar-los a rodanxes conservant les puntes senceres i saltejar-los entre 7 i 8 minuts juntament amb la seva tallada petita.
Quan la seva i els espàrrecs estiguin tous afegir-hi les gambes i saltejar-ho tot junt durant uns minuts. 
Escaldar els espinacs durant uns 3 minuts, escorre'ls i ajuntar-los a la paella 
Adjuntar la salsa feta amb els caps de les gambes i deixar-ho coure tot junt durant 1 minut més.
Bullir la pasta al dente i incorporar-la amb una mica del suc de la cocció a la paella amb les verdures. Barrejar-ho per què es barregin els sabors i servir-ho ben calent.