dimarts, 19 de setembre de 2017

Timbal de tellerines al pesto amb alvocat i llagostins

Ingredients:
300 g de tellerines
2 alvocats
1 llimona
300 g de llagostins
sal
Pel pesto:
Unes fulles d'alfàbrega fresca
1 gra d'all
50 g de pinyons
50 formatge parmesà ratllat
75 ml oli d'oliva
Preparació del pesto:
Triturar tots els ingredients amb la batedora fins obtenir una salsa homogènia.
Preparació del timbal:
Tallar els alvocats per la meitat, retirar el pinyol, pelar-los i tallar -los  a làmines molt fines. Ruixar-los amb suc de llimona per a que no es posin negres.
Rentar els llagostins, treure'ls-hi el intestí i coure'ls durant 3 minuts en aigua salada. Escórrer-los i pelar-los.
Coure les tellerines en aigua salada segons les indicacions del paquet. Escórrer-los  i barrejar-los amb el pesto.
Muntar el timbal col·locant una anella d'acer inoxidable untada amb oli sobre el plat i farcir-la alternant capes d'alvocat, tellerines i llagostins, pressionant cada capa una  mica amb una cullera. Retirar l'anella i coronar el timbal amb una capa d'alvocat i un parell de llagostins.