dimecres, 16 de gener de 2019

Lluç gratinat amb beixamel de porro

Ingredients:
4 peces de llom de lluç
1 porro
500 ml de llet
40 g de mantega
40 g de farina
25 g de pinyons
1 rovell d'ou
100 g de pa
julivert
sal
pebre negre
oli d'oliva
Preparació:
Netejar el porro traient-li la part verda, partir-lo per la meitat, rentar-lo i tallar-lo a rodanxes.
Sofregir-lo amb la mantega fins que estigui tou, afegir-hi la farina, remenar-ho i incorporar la llet calenta sense deixar de remoure. Coure-ho a foc lent durant uns 5 minuts, salpimentar i passar-ho per la batedora fins que obtenir una crema.
Tallar el pa a dauets i fregir-los en oli fins que estiguin cruixents. Fregir també els pinyons fins que estiguin daurats.
Separar 100 ml de la beixamel i barrejar-la amb els daus de pa, els pinyons i el rovell d'ou.
Netejar els lloms de lluç i salpebrar-los. Col·locar-los en una pla de forn i repartir la barreja de la beixamel per sobre. Coure-ho al forn pre-escalfat a 200 graus durant 8 minuts fins que estigui daurat.
Repartir la resta de la beixamel en els plats i col·locar un filet de lluç al damunt.
Servir-ho empolvorat amb el julivert.