dimecres, 16 de gener de 2019

Peres amb pasta de full

Ingredients:
1 làmina rectangular de pasta de full
3 peres blanquilla
50 g de sucre
el suc de 1/2 llimona
1 ou
Per la crema:
250 ml de llet
80 g de sucre
1 ou i 1 rovell
2 cullerades rases de Maizena
1 tros de pell de llimona
1 trosset de canyella en rama
Preparació de la crema:
Infusionar 200 ml de llet amb la pell de llimona, la canyella i el sucre.
Batre els 50 ml de llet amb l'ou, el rovell i la Maizena. Barrejar-ho amb la resta de la llet
colada i tornar-ho a posar al foc fins que es espesseixi.
Preparació de les tartetes:
Pelar les peres i tallar-les per la meitat i treure-li el cor. Posar-les en un casso am el sucre i el suc de llimona, cobrir-les amb l'aigua i bullir-les a foc suau durant 12 minuts. Deixar-les a refredar i escórrer-les. Guardar l'aigua de la cocció per fer un almívar.
Estendre la pasta de ful i retallar 6 porcions amb la forma de les peres, però 1 centímetre més grans per fer la vora. Amb lo que ha sobrat de la massa tallar 12 peces amb forma de fulla.
Pre-escalfar el forn a 190 graus.
Disposar els 6 formes de pasta de full sobre una plata de forn i enganxar les fulles en la part més estreta.
Posar una cullerada de crema al damunt de cada forma i la meitat de la casa pera a sobre.
Pintar la pasta de full amb l'ou batut i coure-ho entre 15 - 18 minuts.
Preparar un almívar amb el suc de la cocció de les peres i pintar les peres per sobre.