dimecres, 16 de gener del 2019

Sopa de col llombarda

Ingredients:
500 g de col llombarda
1 porro
1 patata
30 g de mantega
1 l de caldo vegetal
1 poma
herbes aromàtiques
oli d'oliva verge
sal
Preparació:
Rentar el porro treure-li les arrels i les fulles verdes. Partir-lo per la meitat i tallar-lo a rodanxes.
Rentar la col i tallar-la a juliana traient les parts més dures.
Pelar la patata i tallar-la a daus.
Pelar la poma treure-li el cor i tallar-la també a daus.
Escalfar la mantega en una cassola, afegir el porro i sofregir-lo durant 5 minuts. Incorporar la col i deixar-ho coure durant 5 minuts més.
Afegir-hi la patata i la poma i coure-ho fins que la patata estigui al punt.
Empolvorar la sopa amb herbes aromàtiques i servir-la ben calenta.
Per la decoració reservar part de la col i ruixar-la amb suc de llimona perquè quedi vermella. Bullir a part unta patata i mitja poma tallada a daus perquè quedi blanca i
decorar el plat amb aquests ingredients.