dilluns, 28 de gener de 2019

Pastís de llimona

Ingredients
per la pasta Brisa:
Es pot comprar en el supermercat però per qui la vulgui fer els ingredients són aquests:
250 g de farina
1 cullerada de sucre
1 rovell d'ou
100 g de mantega a temperatura ambient
un pessic de sal
Per la crema:
150 g de sucre
2 cullerades de Maizena
4 rovells d'ou
100 cl de suc de llimona
150 cl d'aigua
1 cullerada de pell de llimona ratllada
1 cullerada de mantega
Per la merenga:
4 clares d'ou
100 g de sucre llustre 
Un motlle desmuntable de 25 o 27 cm.
Preparació de la pasta brisa:
Posar en un recipient la farina, la sal, la mantega  tallada a bocins i el rovell.
Treballar-ho tot ràpidament amb la punta dels dits fins obtenir una una massa fina i compacta. Deixar-ho reposar 1/2 hora.
Passat aquest temps estirar la massa amb un corró i cobrir tota la base del motllo fent una vora al voltant. Coure-ho a 180 graus durant 15 minuts al forn prèviament escalfat.
Preparació de la crema:
Posar en un bol el sucre i la Maizena, barrejar-hi els rovells, el suc de llimona, l'aigua i la ratlladura de la pell de llimona. passar-ho a un cassó i coure-ho sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull i comenci a espessir. Quan la crema estigui fina i espesa retirar-la del foc i afegir-hi la mantega. Deixar-ho refredar.
Preparació de la merenga:
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre.
Omplir la base del pastís amb la crema i allisar-la. Repartir la merenga amb l'ajuda d'una mànega formant unes rosetes. Tornar a ficar el pastís al forn a temperatura molt suau fins que la merenga agafi color.