dijous, 28 de novembre del 2019

Mandonguilles de gambes i botifarra negre



Ingredients:
brots d'espinacs 
cibulet picat
250 g de mongetes del ganxet
Ingredients per les mandonguilles:
250 g de gambes
200 g de carn picada barrejada
50 g pa de motlle
1 got de llet
1 ou
1 gra d'all
julivert
60 g de botifarra negre
pinyons torrats
oli d'oliva verge
sal, pebre negre i farina
Per la salsa:
1 ceba
1 manat d'alls tendres
1 tomàquet
1 pebrot verd 
sal
100 ml de vi blanc
1 fulla de llorer
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 litre de fumet de peix
Preparació de les mandonguilles:
Remullar el pa amb la llet i escórrer'l. Afegir l'ou sencer, l'all i el julivert picat i remenar.
Picar les gambes i afegir-les a la massa anterior amb la carn picada, la botifarra tallada a dauets i els pinyons picats. Salpebrar-ho i formar les boletes. Enfarinar les mandonguilles i fregir-les en oli calent.
Escórrer-les i reservar.
Preparació de la salsa:
Fer un sofregit amb la ceba picada, els alls tallats fins, el pebrot a daus i la fulla de llorer fins que estigui tot ben confitat.
Afegir-hi el pebre vermell dolç i un polsí de sal, sofregir-ho i afegir-hi el tomàquet tallat a dauets. Quan el sofregit brilli abocar el vi blanc i deixar-lo reduir del tot. Afegir-hi el fumet amb les mandonguilles i deixar-ho coure uns minuts. Afegir-hi les mongetes cuites, tapar-ho i coure-ho durant 5 minuts més a foc lent. Servir-ho amb els espinacs i el cibulet picat.